Izjava o zaštiti podataka

Zaštita podataka

Administratori ove web stranice vrlo ozbiljno shvaćaju zaštitu Vaših osobnih podataka. Vaše osobne podatke obrađujemo strogo povjerljivo i u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti podataka, kao i u skladu sa ovom Izjavom.

Korištenje naše web stranice je moguće bez ustupanja Vaših osobnih podataka. Ukoliko se osobni podaci dostavljaju putem naše web stranice (npr. ime, adresa ili adresa e-maila), to se, ukoliko je to moguće, uvijek odvija na dobrovoljnoj osnovi.

Imajte na umu da prijenos podataka putem interneta (npr. kada komunicirate putem e-maila) može imati sigurnosne propuste. Potpuna zaštita podataka od pristupa trećim osobama nije moguća.

Na našim su stranicama integrirani dodatci društvenih mreža Facebook, Google, Twitter, Xing i LinkedIn. Molimo Vas da pročitate slijedeće napomene o spomenutim dodacima, koji se primjenjuju ako ste aktivirali dodatak na kraju web stranice.

 

Izjava o zaštiti podataka za korištenje dodatka Facebook (Like)

Na našim stranicama su integrirani dodatci društvene mreže Facebook, pružatelj usluge Facebook Inc, 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA. Facebook-ove dodatke može prepoznati po logotipu Facebook ili "Like-gumbu" ("Like") na našim stranicama. Pregled dodataka za Facebook možete pronaći ovdje: http: //developers.facebook.com/docs/plugins/.

Kada posjetite naše stranice, dodatak uspostavlja izravnu vezu između Vašeg preglednika i Facebook poslužitelja. Facebook tada prima informacije da ste Vi sa svojom IP adresom posjetili našu web stranicu. Ako kliknete na Facebook "Like" dok ste prijavljeni na svoj Facebook račun, možete povezati sadržaj naših stranica sa svojim Facebook profilom. Kao rezultat, Facebook može posjet našim stranicama pripisati Vašem korisničkom računu. Istaknuli bismo da mi kao administratori stranica nemamo saznanja o sadržaju prijenosa podataka i njihovom korištenju od strane Facebook-a. Za više informacija pogledajte Izjavu o zaštiti podataka Facebook-a na: de-de.facebook.com/policy.php.

Ukoliko ne želite da Facebook zabilježi Vaš posjet našim stranicama na Vašem Facebook korisničkom računu, molimo Vas da se odjavite sa svog Facebook korisničkog računa.

 

Izjava o zaštiti podataka za korištenje dodatka Google +1

Naše web stranice koriste funkciju Google +1. Pružatelj usluge je Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA.

Prikupljanje i dijeljenje informacija: gumb Google +1 omogućuje Vam objavljivanje informacija širom svijeta. Google +1 gumb omogućuje Vama i drugim korisnicima da dobiju personalizirani sadržaj od Googlea i naših partnera. Google pohranjuje podatke da ste određeni sadržaj označili sa +1 kao i informacije o stranici koju ste pogledali kada ste kliknuli +1. Vaše se oznake +1 mogu pojaviti kao naznake uz ime Vašeg profila i fotografiju na Googleovim uslugama, kao što su rezultati pretraživanja, Google profil ili drugdje na web stranicama i oglasima na webu. Google bilježi informacije o Vašoj aktivnosti +1 kako bi poboljšao svoje usluge prema Vama i drugima. Da biste mogli upotrijebiti gumb Google +1 potreban Vam je javni Google profil koji mora sadržavati barem naziv profila. Taj će se naziv upotrebljavati u svim Googleovim uslugama. U nekim slučajevima ovaj naziv može zamijeniti i drugi naziv koje ste koristili prilikom dijeljenja sadržaja putem Google računa. Identitet Vašeg Google profila može se prikazati korisnicima koji znaju Vašu adresu e-pošte ili imaju neke druge Vaše identifikacijske podatke.

Korištenje prikupljenih podataka: Osim gore navedenih upotreba, informacije koje pružate koristit će se u skladu s važećim Googleovim pravilima o privatnosti. Google može objaviti sažete statistike o aktivnosti korisnika +1 ili ih podijeliti s korisnicima i partnerima, kao što su izdavači, oglašivači ili partnerske web stranice.

 

Izjava o zaštiti podataka za korištenje dodatka Twitter

Na našim stranicama uključene su funkcije usluge Twitter. Ove značajke dostupne su putem Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. Korištenjem Twittera i funkcije "Ponovni Tweet", web stranice koje posjećujete povezuju se su s Vašim Twitter računom i dijele se s drugim korisnicima. Ti se podaci također prenose na Twitter. Istaknuli bismo da mi kao administrator stranice nemamo informacije o sadržaju prenesenih podataka niti o njihovoj upotrebi od strane Twittera. Dodatne informacije potražite u izjavi o zaštiti podataka Twittera na: twitter.com/privacy.

Postavke privatnosti na Twitteru možete promijeniti u postavkama Vašeg računa na: twitter.com/account/settings.

 

Izjava o zaštiti podataka za korištenje dodatka Xing

Naša web stranica koristi funkcije mreže XING. Davatelj usluga je XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Njemačka. Svaki put kad posjetite neku od naših web stranica koje uključuju Xing značajke, stvara se veza sa Xing poslužiteljem. Prema našim saznanjima pri tome se ne vrši pohrana osobnih podataka. Posebice se ne pohranjuju IP adrese niti se procjenjuje Vaša povijest korištenja.

Dodatne informacije o zaštiti podataka i gumbu za dijeljenje Xing možete pronaći u Xingovoj izjavi o privatnosti na adresi: https://www.xing.com/app/share?op=data_protection

 

Izjava o zaštiti podataka za korištenje dodatka LinkedIn

Na našim web stranicama možete pronaći dodatak LinkedIn društvene mreže ili tvrtke LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA (u daljnjem tekstu: „LinkedIn“). Dodatke LinkedIn možete prepoznati pomoću odgovarajućeg logotipa ili " Recommend-Button" („Preporučujem“). Imajte na umu da prilikom posjete našim web stranicama dodatak uspostavlja vezu između Vašeg internetskog preglednika i LinkedIn poslužitelja. LinkedIn je time obaviješten da je naša web stranica posjećena s vašom IP adresom. Ako kliknete gumb "Preporuči" u LinkedInu i istovremeno ste prijavljeni na svoj LinkedIn račun, imate mogućnost povezivanja sadržaja s naše web stranice i Vaše stranice na LinkedIn profilu. Time ćete dopustiti LinkedInu da Vaš posjet našim stranicama poveže s Vama ili Vašim korisničkim računom. Napominjemo da mi nemamo nikakve informacije o sadržaju podnesenih podataka i njegovoj upotrebi od strane LinkedIna.

Više pojedinosti o prikupljanju podataka i pravnim mogućnostima, kao i mogućnostima podešavanja samog profila potražite na adresi LinkedIna: http://www.linkedin.com/static?key=privacy_policy&trk=hb_ft_priv 

Izvor: Flegl Rechtsanwälte GmbH

 

Izjava o zaštiti podataka za korištenje dodatka Piwik

Ova web stranica koristi uslugu open source web analitičke usluge Piwik. Piwik koristi takozvane "kolačiće". To su tekstualne datoteke koje su pohranjene na Vašem računalu i koje omogućuju analizu korištenja web stranica. U tu svrhu, informacije generirane od strane kolačića o korištenju ove web stranice pohranjene su na našem poslužitelju.

Informacije koje generiraju kolačići o korištenju ove web stranice neće biti otkrivene trećim osobama. Možete spriječiti pohranu kolačića odgovarajućom postavkom Vašeg Internet preglednika; međutim, imajte na umu da, ako to učinite, možda nećete moći koristiti sve značajke ove web stranice u najvećoj mogućoj mjeri.

Ako se ne slažete s pohranom i upotrebom Vaših podataka, ovdje možete onemogućiti pohranu i upotrebu. U tom slučaju u pregledniku će biti pohranjen kolačić za isključivanje koji sprječava Piwik da sprema podatke o upotrebi. Ako izbrišete kolačiće, to će također  rezultirati i brisanjem kolačića za isključivanje Piwika. Isključivanje morate tada iznova aktivirati kada ponovno posjetite našu stranicu.

Koristeći Google reCAPTCHA

Na našim web stranicama koristimo "Google reCAPTCHA" (u daljnjem tekstu "reCAPTCHA"). Pružatelj je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD ("Google").

Pomoću reCAPTCHA želimo provjeriti da li unos podataka na našim web mjestima (primjerice u kontakt obliku) obavlja čovjek ili automatizirani program. Da biste to učinili, reCAPTCHA analizira ponašanje posjetitelja web stranice na temelju različitih karakteristika. Ova analiza započinje automatski čim posjetitelj web stranice uđe na web mjesto. Za analizu, reCAPTCHA procjenjuje razne informacije (kao što su IP adresa, vrijeme koje posjetitelj posjećuje na web mjestu ili kretanja miša od strane korisnika). Podaci prikupljeni tijekom analize bit će proslijeđeni Googleu.

ReCAPTCHA analize potpuno su u pozadini. Posjetiteljima web mjesta nije savjetovano da se vrši analiza.

Obrada podataka temelji se na članku 6. stavku 1 lit. f DSGVO. Operator web stranica ima legitiman interes u zaštiti svojih web stranica od nasilnog automatskog špijuniranja i neželjene pošte.

Za više informacija o Google reCAPTCHA i Googleovim pravilima o privatnosti posjetite sljedeće veze: www.google.com/intl/en/policies/privacy/ i www.google.com/recaptcha/intro/android. hTML.

Ispravak, brisanje, zabrana

S obzirom na obradu podataka povezanih s korištenjem ove internetske stranice imate pravo na besplatne informacije o Vašim pohranjenim osobnim podacima, njihovom podrijetlu i primatelju, te o svrsi obrade podataka. Također imate pravo na ispravak, zabranu ili brisanje tih podataka. Za daljnje informacije o osobnim podacima možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku na kontakte navedene na našoj web stranici.

 

Datoteke poslužitelja

Davatelj stranica automatski prikuplja i pohranjuje podatke u takozvanim datotekama poslužitelja, koje nam Vaš preglednik automatski prenosi. To su:

• Vrsta preglednika / verzija preglednika

• Korišteni operacijski sustav

• Referentni URL

• Naziv računala / IP pristupnog računala

• Vrijeme zahtjeva za poslužiteljem

 

Povezivanje tih podataka s drugim izvorima podataka neće biti učinjeno. Zadržavamo pravo retrospektivno provjeravati ove podatke, ako postoje određene indikacije o nezakonitoj upotrebi.

 

Kolačići

Internetske stranice djelomično koriste takozvane kolačiće. Kolačići ne štete Vašem računalu i ne sadrže viruse. Kolačići služe kako bi naša ponuda bila jednostavnija, učinkovitija i sigurnija. Kolačići su male tekstualne datoteke koje su pohranjene na Vašem računalu i u Vašem pregledniku.

Većina kolačića koje upotrebljavamo su tzv. „Session-Cookies“. Oni se automatski brišu na kraju Vašeg posjeta. Ostali kolačići ostat će pohranjeni na Vašem uređaju dok ih ne izbrišete. Ovi kolačići omogućuju nam da prepoznamo Vaš preglednik sljedeći put kada posjetite naše stranice.

Možete postaviti svoj preglednik tako da Vas obavještava o korištenju kolačića, dopustiti kolačiće samo u pojedinačnim slučajevima, aktivirati prihvaćanje kolačića za određene funkcije ili ih u potpunosti isključiti, kao i omogućiti potpuno i automatsko brisanje kolačića kada zatvorite preglednik. Onemogućavanje kolačića može ograničiti funkcionalnost ove web stranice.

 

Kontakt obrazac

Ako nam pošaljete upite putem obrasca za kontakt, Vaši podaci iz obrazaca za upit, uključujući podatke o kontaktima koji ste tamo naveli, bit će pohranjeni kod nas kako bi obradili upit i za slučaj daljnjih pitanja.

Ako se na obrascu za kontakt složite s time, podatke o Vašim kontaktima proslijedit ćemo unutar Creditreform grupe lokalnom uredu Creditreforma prema Vašem sjedištu za daljnje kontakte i pružanje informacija o proizvodima i uslugama Creditreforma.

 

Zabrana slanja promidžbenih e-mailova

Zabranjuje se upotreba kontakt podataka, objavljenih na ovim web stranicama, za slanje neželjenih reklamnih i informativnih materijala. Administratori stranica zadržavaju pravo poduzimanja pravnih radnji u slučaju neželjenog slanja reklamnih i informativnih materijala, primjerice putem „Spam“ pošte.

© 2021 Savez asocijacije Creditreform

Creditreform d.o.o.

Božidara Adžije 19
HR - 10000 Zagreb
Tel.: +385 1 6311 477
Fax: +385 1 6311 499

info@creditreform.hr

www.creditreform.hr

Kontakt